«Time Travel»-teknikk

Negative opplevelser, traumer, negative følelser eller tanker kan henge over oss og styre livet vårt. Med «Time travel»-teknikken kan vi finne årsaken til de og omprogrammere hjernen slik at tyngden av opplevelsen som har dannet et mønster, kan løses opp. For alltid.

Alle våre minner og følelser rundt disse ligger i kroppen. Når vi tenker på koselig stund fra barndommen, vil vi kjenne det i kroppen. Vi blir glad, føler trygghet og smiler kanskje litt. Vi er tilbake i det øyeblikket, når moren vår har pakket oss inni et håndkle etter et bad og vi sitter trygg og fornøyd på hennes fang.

Behagelige minner og følelser kommer fram når vi spiser mat som vi har pleid å spise da vi var små. Kroppen husker…

Har du blitt redd hunder som liten kan du merke den samme frykten i kroppen, når du ser en hund som voksen. Du stivner i kroppen, puster overfladisk og føler panikk.

Minner og følelsene våre sitter i kroppen. De positive som glede, kjærlighet, takknemlighet, begeistring styrker kroppen. Mens de negative som angst, frykt, skam- og skyldfølelse, sorg, sinne og motstand svekker kroppen. De negative følelsene kryper opp for å gi beskjed om at vi holder på noe fra fortiden. Det vil holder på og ikke kan gi slipp på er noe vi egentlig ikke trenger mer og tjener oss ikke vel. «Time Travel»-teknikken fokuserer på å løse opp de negative og forvandle de til de mer kroppstyrkende følelser.

Hvordan foregår en «Time Travel»?

Jeg bruker «Time Travel»- teknikken med mine pasienter. Under en samtale identifiserer vi et gjentatt mønster i livet til pasienten som hun/han ikke er nødvendigvis klar over selv. Pasienten selv kan uttrykke ønske om hva hun/han vil jobbe med og se på. Enten er det en konkret følelse som sorg, angst, eller et minne som er tung og ubehagelig. Pasienten lukker øyner og jeg hjelper ham/henne til å komme i kontakt med følelser som motarbeider livet hans/hennes. Gjennom flere spørsmål går vi tilbake i livet hans/hennes og finner roten (minne) til denne følelsen. Negative minner og følelser fremkalles bare for en liten stund, det er ikke nødvendig å stå i ubehaget veldig lenge.

Når vi har funnet konkret minne som er årsaken til ubalanse i livet hans/hennes, lager vi et nytt minne som gir positive relasjoner som for eks. glede, trygghet og kjærlighet. Gjennom pusten ankrer vi disse i kroppen. Dette skjer ved å kommunisere med den versjonen av ham/henne som holder ved traume eller negativt minne. Vi kommuniserer for eksempel med en versjon av ham/henne som er 5 år gammel og har opplevd noe negativt. Jeg spør pasienten hva den 5-åringen trenger og pasienten fyller opp hans/hennes ønsker gjennom fantasi. Det det lille barnet trenger alltid varierer. Det kan hende at det trenger en stor klem og følelse av trygghet fra moren sin som var avvisende i virkeligheten. Det kan hende at det pasientens indre barn trenger er en helt ny familie som gir ham/henne den tryggheten han/hun trengte som 5-åring. Eller trenger det indre barnet bare en enhjørning som han/hun kan fly på ryggen til til et magisk land hvor det er bare snille mennesker og godteri vokser på trærne.

Fantasi og visualisering er et redskap som brukes til å lage nye minner. Kroppen vår ser ikke forskjell på hva som er virkelig og hva som ikke skjer oss. Et godt eksempel på det er når vi ser på en grøsser og kroppen er anspent, vi holder pusten, føler frykt. Logisk forstår vi at det som foregår på skjermen er ikke ekte og det skjer oss ikke, vi er trygg. Kroppen reagerer likevel som om den er selv i den ubehagelige situasjonen. Den samme virkningen på kroppen har også vår egen fantasi. Bekymring er bare negativ bruk av fantasi. For sikkerhetsskyld. Den skjer bare i hodet vårt, men vi kan bekymre oss syke og kjenne det på kroppen.

Men fantasi kan skape også trygghet, glede, kjærlighet osv. I vår fantasi kan vi skrive om negative hendelser, komme i kontakt med vårt indre barn og gi det nøyaktig det det hadde trengt. En traume kan løses opp og erstattes med positive minner, trygghet, kjærlighet og glede.

Etter en «Time Travel» økten føler pasienten seg ofte som ny person, lettet, glad og fornøyd.

 

Få spennende tips, artikler og tilbud sendt til din postkasse

Meld deg på GRATIS nyhetsbrev.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Jeg deler aldri din e-postadresse med andre. Du kan melde deg av når som helst.