Hva jeg har lært av å ha hyppige migreneanfall og hvordan jeg har stoppet de

 

Tidlig i forholdet med mannen min, har jeg hatt ofte migrene og hodepine. De var der flere ganger i uken. Jeg kunne ikke se klart og jeg hadde uutholdelig vondt i hodet. Jeg måtte ta medisin for å kunne fungere.

Etter en periode begynte jeg å lure på «hvordan er det mulig at jeg plutselig har migrene så ofte, når jeg før hadde migrene bare få ganger i året?»

Siden jeg ble kjent med mannen min har han lidd av enorm migrene og hodepine flere ganger i uken.

Det jeg den gangen innså var at ved å tilbringe så mye tid med han, har jeg begynt å overta hans tankegang. Jeg har begynt å tenke og se på verden som han gjør. Etter at jeg har innsett dette, har mine migreneanfall stoppet. Selvfølgelig måtte jeg være bevisst på at jeg ikke lar meg påvirke og overta min manns tankegang. Men etter en liten stund var det ikke noe problem.

Fra denne erfaringen har jeg lært to ting…

Den første…

Som empatisk og høysensitiv person kan jeg lett overta andre sin tankegang, følelser og syn på verden, hvis jeg er tett på de. Dette kan skje fordi jeg underbevisst vil skape nær forhold til de og ikke ser klart hvor den andre slutter og jeg begynner. Min energi kan bli så blandet med energi til den andre, at jeg overtar dens væremåte.

Men jeg har også lært at det går an å la være å identifisere seg med og overta andre sine tanker, følelser og syn på livet. Ved å bli bevisst på at dette er egentlig ikke det jeg pleier å tenke, har min migrene og hodepine forsvunnet og jeg kunne slutte å knaske migrenepiller og smertestillende.

Den andre tingen jeg har lært…

Ved at jeg har innsett dette, har jeg kunnet se klart, hva slags tanker og syn som skapte migrene hos meg og mannen min. Dette har jeg observert også hos mennesker rundt meg og senere klienter som har kommet til meg for livsveiledende samtale eller behandling i min tidligere soneterapi-praksiss.

Migrene og hodepine kan oppstå ved for mye mental aktivitet. Dvs. man tenker så intenst, man er så mye i hodet at man gir seg selv hodepine. Dette kan skje fordi man prøver intenst å finne en løsning i hodet, eller fordi man prøver å ha kontroll på noe som har skjedd, eller skal/kan skje. Kroppen er egentlig veldig smart og den gir oss advarsler, når vi går over streken. Særlig migrene kan være så smertefull, ubehagelig og intens at den hindrer oss i å tenke. Kroppen sier til deg: «Du har brukt opp all din mental energi som var tilgjengelig for i dag, jeg gir deg intens smerte sånn at du slutter å tenke og tappe deg selv for energi.» Kroppen hinter deg at det er ubalansert oppførsel, hvis du vil bare bruke hode og mental energi for å takle livet.

Jeg skal ikke si at jeg nå aldri mer får migrene. Jeg kan fortsatt få migrene fra tid til annen. Selv jeg kan gå i tankespinn, hvis jeg ikke passer på meg selv.

Jeg skal heller ikke påstå at overforbruk av mental energi er den eneste måten som kan trigge en migrene.

Andre årsaker til migrene kan være lite søvn, noen matvarer (sjokolade,alkohol- spesielt vin, noen ostetyper, kunstige søtningsmidler, posemat, uheldige matkombinasjoner…) og mangel på elektrolytter.

Det må også nevnes en annen mental og emosjonell årsak til kraftig hodeverk.

I noen tilfeller kan migrene og hodepine oppstå ved undertrykt sinne. Denne er som oftest forbundet med stiv nakke og skuldrer. Kanskje du kjenner den følelsen, når du er rasende sint, men du vil ikke vise det, du vil ikke kjenne på det og du vil ikke deale med det. Men du er virkelig forbannet. Hodet ditt blir til en trykkoker stappet med sinne og det kan bli til uutholdelig smerte.

Kjenner du deg igjen i noen av beskrivelsene, men trenger hjelp til å finne ut hvordan du kan komme deg ut av hode og grammofontanker?

Eller du trenger hjelp til å forstå og uttrykke ditt sinne?

Ta kontakt, så kan du begynne å forandre livet ditt og forstå deg selv bedre.

 

Få spennende tips, artikler og tilbud sendt til din postkasse

Meld deg på GRATIS nyhetsbrev.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Jeg deler aldri din e-postadresse med andre. Du kan melde deg av når som helst.