Sjelens 7-årssyklus

Universet er hellig geometri. Alt i vår verden skjer i sykluser. Det er syklus av årstider, døgnsyklus, måne har sin syklus, syklus av solformørkelser, kvinnekroppen opplever sin syklus, planeters bevegelser har sine syklus.

De første 7 årene er begynnelse av ego dannelse som er grunnlag for hvordan vi forholder oss til oss selv og livet videre.

Hver 7 år beveger sjelen seg gjennom et eget syklus av mestring.

1. året selv-bevissthet ( 0 år gammel)

En nyfødt baby blir klar over seg selv. Oppdager at den har en kropp.

2. året selv-utforskning (1 år gammel)

Det er en periode hvor vi setter alt i munnen. Vi begynner å gå og utforsker våre omgivelser.

3. året selv-oppdagelse (2 år gammel)

Vi finner ut hvem vi er i vår virkelighet og hvordan vi skal forholde oss til våre omgivelser.

4. året selv-forståelse (3 år gammel)

Vi lærer å forstå hvem vi er i vår virkelighet.

5. året selv-kjærlighet (4 år gammel)

Vi lærer å like oss selv i vår virkelighet. «Jeg virkelig liker meg selv i denne virkeligheten. Jeg liker hvem jeg er.»

6. året selv-transformasjon (5 år gammel)

Vi begynner å bevege oss ut av den virkeligheten vi har skapt fram til nå og inn i en ny realitet. Vi er klar for å begynne på skolen, vi lærer å være oss selv rundt nye mennesker, omgivelser og opplevelser.

7. året selv-mestring (6 år gammel)

Vi lærer å mestre oss selv fram til nå.

Trauma kan få en til å sitte fast og ikke utvikle seg videre i syklusen. Grunner og årsaker til trauma kan være mange. Både fysisk, emosjonell, kjemisk og seksuell trauma kan føre til at vi ikke utvikler oss videre. Blir man traumatisert som 4-åring (5.året) pga for eksempel emosjonell mishandling, eller man holder ved skyld- og skamfølelse fordi ens 6 grunnleggende behov ble ikke møtt, utvikler man ikke selv-kjærlighet. 

Når vi ikke når selv-kjærlighet i den første 7 årssyklusen, vil vi prøve å finne den alle andre steder og relasjoner. Vi vil søke etter bekreftelse og kjærlighet hos våre lærere, venner og foreldre og vi blir «avhengig» av å få den slik at vi kan føle oss verdig. Senere vil vi prøve å finne den ute gjennom å prøve å finne den «riktige» livspartneren. Den søken kan bli lang og kan føre oss gjennom mange utfordringer og kanskje skuffelser og sorg. Har vi ikke oppnådd selv-kjærlighet,vil vi ofte tiltrekke oss forhold hvor vi får bekreftet at vi ikke er bra nok og vi er ikke elskverdig. 

Vi alle ønsker kjærlighet i livet vårt. Hvis vi ikke kan gi den til oss selv, vil vi som oftest bruke vår partner til å gi den til oss. Når vi er forelsket liker vi så mange ting ved den andre personen.Det vi liker ved partneren vår er det vi liker ved oss selv. Gjennom å elske en annen tillater vi oss selv å føle kjærlighet for oss selv. Vi bruker partneren som unnskyldning til å elske oss selv.

Denne syklusen gjentar seg og vi får stadig nye sjanser til videreutvikling. Har vi ikke oppnådd selv-kjærlighet i 5 årsalderen, får vi ny sjans i neste syklus. Sjelen vår vil skape nye situasjoner slik at vi får mulighet til å utvikle oss.

Har vi blitt fast noen steder vil den emosjonelle delen av oss bli fast på tidslinjen. Har en blitt mobbet på skolen som 8-åring kan den emosjonelle delen av dette barnet forbli 8 år resten av livet. Blir man avhengig av narkotika som 14-åring, vil man bli fast emosjonelt på nivå av en 14 åring selv i alder av 35.

Når du begynner å utvikle deg åndelig, vil du komme ut av den delen av syklusen du har blitt fast i. Etter oppvåkningen vil du automatisk flytte inn i selv-bevissthet og ny syklus begynner uavhengig hvor mange år det har gått. Da er det også mulig å gå gjennom syklusene mye raskere.

 

Få spennende tips, artikler og tilbud sendt til din postkasse

Meld deg på GRATIS nyhetsbrev.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Jeg deler aldri din e-postadresse med andre. Du kan melde deg av når som helst.