Tilgivelse: Hva skal til for å tilgi

En gang var jeg på en retreat hvor en mann som kanaliserte svarte på spørsmål til deltakerne. En dame sto fram og spurte hvordan hun kan tilgi. Hun delte med oss at hun hadde helseproblemer og en healer har sagt til henne at hun må først tilgi til sine foreldre for en vanskelig barndom. Så vil alt bli bra.

Healeren har skrevet ned en affirmasjon til henne. Denne damen fortalte at hun har gjentatt affirmasjonen i noen år for seg selv, men hennes helse forble uforandret. Jeg kjente fortvilelse til denne damen men også hennes dype smerte. Som empat og sensitiv forsto jeg at hun har gått gjennom en grusom oppvekst. Jeg kjente hvor flau hun var av at hun ikke mestret å tilgi til tross for denne affirmasjonen. Jeg husker ikke hva mannen som kanaliserte svarte henne, men denne damen, hennes følelser og hennes indre smerte husker jeg som om det var i går jeg møtte henne.

Personlig sak

Tilgivelse er en veldig personlig sak som har egentlig ingenting med den personen som har påført oss noe å gjøre.

Selv om mange påstår at man må tilgi for å ha det bra, kan slik forventning og press føre til at man tilgir bare i hodet. Eller bare på liksom, fordi man bør tilgi. Slik som denne damen som flittig gjentok sin affirmasjon, men hennes følelser var ikke i samsvar med ordene hun gjentok. Selvfølgelig ønsket hun seg å gi slipp på helseproblemer og følelser som har tynget henne i alle årene, men bare å mentalt bestemme seg for å tilgi og gjenta mekanisk noen ord vil fungere svært sjeldent. Denne damen har lenge båret på sin indre smerte og har ikke sett på og bearbeidet følelser knyttet til hennes foreldre. Hun har ikke tillat seg å føle sorg og raseri i forholdt til hva som ble gjort mot henne. 

 

Emosjonell tilstand

Tilgivelse er en emosjonell tilstand. Den kan ikke tvinges fram, kan ikke forventes eller kreves.

Tilgivelse handler om å gi slipp på smerte på en naturlig måte. Noen ganger er det enkelt å tilgi.

Andre ganger kan det bli en indre prosess for å oppnå denne emosjonelle tilstanden. Den kan skje gradvis inni oss etter at vi har plukket opp deler av oss selv som ble såret eller som vi har mistet eller måtte gi slipp på for å klare oss.

Tilgivelse betyr ikke nødvendigvis at vi tar i mot personen som har såret oss tilbake til livet vårt. Tilgivelse betyr heller ikke å glemme.

En indre prosess

I noen tilfeller er det en indre prosess som blir fullført når det er tid for det. Når deler av oss som har blitt såret får nok oppmerksomhet, omsorg og kjærlighet. Når sinne og sorg over å bli såret eller forrådt har fått nok rom, vil vi merke at følelser som tynget oss en gang føles lettere. En dag vil alt føles annerledes.

Det er lov å gi seg selv rom og tid til å gå gjennom denne prosessen uansett hva andre rundt deg skulle mene om det. Det er din prosess og ingen kan sette noe tidsfrist på den.

 

Få spennende tips, artikler og tilbud sendt til din postkasse

Meld deg på GRATIS nyhetsbrev.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Jeg deler aldri din e-postadresse med andre. Du kan melde deg av når som helst.