Hvorfor fokus på å tenke bare positivt ikke er en god ide

 
Vi mennesker eier en stor spekter av følelser. Vi kan gå fra glede til tårer, fra tårer til kjærlighet og fra kjærlighet til skuffelse. Alt på få øyeblikk. Vi er bygget for å føle så stor vidde av følelser. Det er det som gjør livet på jorden så interessant og spennende.

Fordi vi har så stor spekter av følelser kan vi oppleve de veldig forskjellig. Noen oppleves som behagelig og ønskelig og noen som ubehagelig, smertefulle og vi vil helst bli kvitt de. Hva vi syns om vår opplevelse av våre følelser er alt etter hva slags direkte eller indirekte beskjeder vi har mottatt fra våre foreldre, omgivelser og samfunnet.

Særlig i barndommen, har de fleste av oss fått oppleve at visse følelser er ikke velkommen. Så vi har undertrykt og gjemt de for verden og som oftest oss selv fordi som barn ønsket vi å passe inn og bli godtatt. I noen tilfeller var det til og med nødvendig for å kunne overleve, for å få omsorg og kjærlighet.

Mange ser på følelser som positive og negative. De positive er de behagelige. Mens de negative kan bli de ubehagelige, feile, ekle, uønskede. De negative blir ofte undertrykt, hatet, fryktet.

Også i visse spirituelle og ikke spirituelle kretser blir det oppmuntret til tanke om at bare de positive følelsene skal dominere. Bare kjærlighet, lys og glede skal stå fremme og følelsene som sinne og frykt skal vi late som som om de ikke er der. Dette fører til at vi ikke tar imot hele oss og avviser en stor del av hvem vi er.

Men de undertrykte følelsene vil hente oss igjen. De gjemmer seg i kroppen og kommer opp når man minst venter det. Eller vil vise seg i form av angst eller fysiske ubalanser.

Alle følelser er våre. Alle er verdifulle. Alle er ment å bli kjent på.

Den beste måten å bli «kvitt» en «negativ» følelse er å ta den i mot og kjenne på den i kroppen. 

Følelser har alltid et budskap, de er der av en grunn. De er på vår side, selv om de ikke alltid oppleves som dans på roser.

Hvordan ville det oppleves, hvis du tok imot deg selv med alle dine følelser til enhver tid?

 

 

Få spennende tips, artikler og tilbud sendt til din postkasse

Meld deg på GRATIS nyhetsbrev.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Jeg deler aldri din e-postadresse med andre. Du kan melde deg av når som helst.