Hvordan bli forelder til seg selv

Våre foreldre er ikke perfekte. Kanskje de har ikke gitt oss all støtte, oppmuntring, anerkjennelse, trøst eller kjærlighet vi har trengt i oppveksten og senere i livet. Det kan være flere grunner til hvorfor de ikke har gjort det, men den mest vanlige grunnen er at de ikke har fått støtte og kjærlighet selv og/eller var de ikke i stand til å gi det til seg selv senere i livet.

Man kan faktisk gi støtte, oppmuntring, anerkjennelse, trøst og kjærlighet til seg selv. Det går an å se seg selv uten evig kritikk.

Det går an å støtte seg selv i sine handlinger uten å vente til andre gjør det for deg.

Det går an å gi seg selv oppmuntring når tankene blir mørkere eller ting ikke går slik man kunne ønske seg.

Det går an å gi seg selv anerkjennelse for at du gjør alltid så godt du kan, at du er unik og derfor tar dine egne avgjørelser som ikke alltid trenger å samsvare med andre sine forventninger. Du kan anerkjenne at du er vakker person som lever et enestående menneskeliv ingen andre opplever og derfor finnes det ingen fasit svar på hvordan leve livet ditt.

Det går an å trøste seg selv, når du føler sorg, skuffelse, sinne, når du er redd… Bli din egen perfekte forelder som viser forståelse for hva du går gjennom. Vis medfølelse for din frykt, dine tårer og behov for å skrike av sinne.

Du trenger ikke å vente til noen «ser» deg og vil gi deg hva du trenger. Du trenger ikke å vente på prinsen (eller prinsessen) på hvit hest som vil lese tankene dine og dekke alle dine emosjonelle behov.

«Se» deg selv og ta i betrakting alt du har gått gjennom, dine følelser, dine behov, dine gleder, begeistringer og dine drømmer.

Det går an å gi seg selv ubetinget kjærlighet, når du har gjort en feil, når du har skyldfølelse, når du har såret noen, eller sitter fast i en situasjon eller et forhold.

Det går an å føle varme for deg selv, avgjørelser du har tatt, feil du har gjort, livet du har levd.

Foreldrene våre er ikke perfekte. Og de er heller ikke ment å være perfekte. Det er frigjørende å kunne være din egen mor eller far. Å kunne dekke sine emosjonelle behov gir uventet indre styrke, besluttsomhet, du blir sikker på deg selv.

Gir du deg selv støtte, oppmuntring, medfølelse og anerkjennelse og kjærlighet, vil det falle deg helt naturlig å gi de til andre også.

 

Få spennende tips, artikler og tilbud sendt til din postkasse

Meld deg på GRATIS nyhetsbrev.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Jeg deler aldri din e-postadresse med andre. Du kan melde deg av når som helst.