Dette kan du gjøre når en situasjon virker helt låst

Vi alle opplever fra tid til en annen at vi kommer i en situasjon som framstår helt fastlåst. Du vil kanskje selge bil, men ingen viser interesse. Du vil få en ny jobb, men ingen inviterer deg til jobbintervju. Du vil flytte, men noe sånt virker helt umulig. Du vil levere tilbake en komfyr du har kjøpt, men selgeren er vanskelig og aggressiv.

Det sistnevnte har skjedd meg og mannen min…

I mars i fjord har jeg og mannen min flyttet fra Vestlandet til Østlandet. Vi har vært så heldig og funnet en leilighet, hvor vi kunne bo midlertidlig fram til vi har solgt huset vårt på Vestlandet og kunne se etter et nytt hus på Østlandet. Første ting vi ville skaffe oss var en komfyr som manglet i leiligheten. Det var helg og vi har funnet en brukt en på nettet. Når vi har kommet hjem med den, har vi funnet ut at komfyren virker ikke i det hele tatt. Mannen min ringte selgeren som ble sint, snakket nedlatende til oss og påsto at vi har ødelagt komfyren selv. Han ville ikke høre om at vi skulle få pengene våre tilbake og kjøre komfyren tilbake til han. Mannen min prøvde å ringe han i flere dager, men vi har ikke kommet noen vei med komfyrselgeren.

Til slutt har vi innsett at denne fastlåste situasjon er her får å fortelle oss noe. Den er her av en grunn. Jeg og mannen min har derfor satt oss ned og vi begge har snakket om hva denne situasjonen fremkaller i oss. Hva vi føler og hva den minner oss om. Oppførselen til komfyrmannen har trigget forskjellige ting i oss begge.

Etter at både jeg og mannen min har satt ord på våre følelser, kunne vi begge merke at noe har forandret seg. Vi begge følte oss lettet selv om vi hadde verken fungerende komfyr eller pengene våre tilbake.

Men så, halv time senere etter vår samtale, har den sinte komfyrselgeren ringt opp selv og har tilbød oss en ny komfyr som fungerte denne gangen.

Samme teknikk har vi brukt, når vi ønsket å selge huset vårt, men det kom ingen bud. Og igjen senere, når vi ville kjøpe nytt hus, men det så ut som at vi ikke kunne klare å vinne noe budrunde.

Jeg har lært at, hvis jeg kommer i en situasjon som virker veldig fastlåst, vet jeg at det er noe jeg ikke ser inni meg. (Er dere flere i en situasjon som jeg og mannen min var, hjelper det mye at alle er ærlig mot seg selv.) Istedenfor at jeg bare vender min frustrasjon ut mot verden, andre mennesker eller de som er vanskelig, spør jeg meg selv:

Hva er det jeg ikke ser i denne situasjonen?

Hva trigger denne situasjonen og/eller mennesker inni meg?

Hva føler jeg i denne situasjonen? 

Har jeg opplevd lignende situasjon før? Minner den meg om noe? Har jeg hatt lignende indre reaksjon før?

Hvis det er for eks. frykt jeg føler, hva handler den om?

Er det noe jeg kan vokse på her? Hva er lærepengen her?

Når jeg setter den fastlåste situasjonen og min egen opplevelse av den i en annen perspektiv, begynner ting i den ytre verden bevege seg plutselig.

Tegn på at jeg har funnet ut hva det er inni meg som «låser» denne situasjonen og at jeg har løst opp en indre knute jeg ikke  har sett før er at ting begynner å skje.

Den indre verden henger mer sammen med den ytre verden enn vi tør å innse. Hendelser i den ytre verden ofte avspeiler hva som egentlig foregår inni oss.

Denne teknikken bruker jeg også med mine klienter, når de føler seg fast i et eller flere områder i livet og jeg har sett noen fantastiske forandringer av deres situasjon.

Trenger du hjelp til å identifisere dine «knuter»?  Ta kontakt, jeg vil gjerne hjelpe deg.

Denne artikkelen er et eldre publisert innlegg fra Facebook.

Få spennende tips, artikler og tilbud sendt til din postkasse

Meld deg på GRATIS nyhetsbrev.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Jeg deler aldri din e-postadresse med andre. Du kan melde deg av når som helst.